Свет
19,119,113
Вкупно активни случаи
Updated on 04/12/2020 13:36 13:36
Македонија
21,728
Вкупно активни случаи
Updated on 04/12/2020 13:36 13:36
Македонија
1,847
Вкупно починати
Updated on 04/12/2020 13:36 13:36
Македонија
41,656
Вкупно оздравени
Updated on 04/12/2020 13:36 13:36

Бизнис

„Семос едукација“ одбележува 25 години постоење

Центарот за обуки од областа на информатичките технологии „Семос едукација“ одбележува 25 години постоење. Обуките во Семос досега ги следеле над 10.000 учесници...

Лесно се учи, секаде е баран и добро се заработува

Програмерите немаат никаков проблем да најдат добро платена работа. Речиси и да не поминува ден без да се објави оглас за вработување девелопери и...

Пронашол бесплатно греење – странците чекаат на ред, а државата не е заинтересирана

Кога по долги години се вратил во родниот Крагуевац, професорот Петровиќ бил сигурен дека Србија со задоволство ќе ги прифати иновативните патенти што значајно...

Ќе има ли намалување на каматите на кредитите?

Дополнително намалување на каматите не треба да се очекува. Експертите велат дека и покрај тоа што вчера НБРМ ја намали основната камата од 3%,...

Турската лира продолжи да тоне

Вредноста на турската лира и денеска продолжи да паѓа, а потона и главниот турски берзански индекс, бидејќи инвеститорите стравуваат поради економската политика на Турција...

Се ограничуваат трошоците кои граѓаните ги плаќаат за брзи кредити до 200 евра

Се намалуваат високите трошоци за брзите кредити кои ги издаваат финансиски друштва, но и една банка. Со законските измени, што ги изготви Министерството за...

Поништена постапката за доделување финансиска поддршка на авиопревозници

Министерството за транспорт и врски ја поништи постапката за доделување финансиска поддршка на авиопревозници. Постапката е поништена на предлог на Комисијата за спроведување на постапката за...

Над 7.100 слободни работни места на сајтот на Агенцијата за вработување

На пазарот на труд во Македонија моментно има 7.145 слободни работни места објавени на веб страницата на Агенцијата за вработување. - Магационери, молери, продавачи, раководители...

Министрите од регионот го повикаа Косово целосно да ги укине зголемените царини

Министрите од регионот денеска во Белград, Србија, на заеднички состанок ја повикаа косовската влада целосно да ги укине зголемените царини за извоз на земјоделски...