Тема: банкноти

Народна банка на Србија ќе преземе мерки доколку Хрватска го постави Тесла на еврото

Идејата за ставање на фигурата на Никола Тесла, српски научник роден во Хрватска, на хрватската монетата евро предизвика големо незадоволство во Србија.