Тема: Битола

Службата за трансфузиона медицина од Битола има ИТНА потреба од конвалесцентна плазма за тешко болни хоспитализирани пациенти

Сите Ние имаме обврска да покажиме дека БИТОЛЧАНИ се борци, БИТОЛЧАНИ се еснафи, БИТОЛЧАНИ се хумани, БИТОЛЧАНИ помагаат во најтешкото.

Кои се причините за смртта на 18 годишната мајка од Битола – остави шест неделно бебе

Се уште се чекаат резултатите од обдукцијата која се направи врз 18 годишната мајка од Битола која почина пред два дена во...

Битола и Прилеп меѓу градовите со висок број на заразени

Во моментов во земјава има 8.331 активен случај на ковид 19. Според податоците на министерството за здравство најголемиот број на заразени лица...