Тема: долари

Исплатени 121 милион долари за жртвите на Епстин

Фондот за надомест кон жртвите на сексуална злоупотреба на Џефри Епстин исплати 121 милиони долари, како компензација за 150 лица, објави Би-Би-Си.

Платите на директорите во САД се дури 299 пати повисоки од оние на работниците

Во 2020 година се зголеми јазот меѓу платите на извршните директори во американските компании и просечната заработка на вработените.