Тема: листа

Венеција се спаси: Засега нема да биде ставена на листата загрозени светски наследства

Венеција вчера за малку се спаси и избегна ставање на листата на загрозени локации на светското наследство, како што предложи УНЕСКО малку...

Експертите на ФБИ со листа: 10 филмски психопати кои се најубедливи

Еден отсто од луѓето во западното општество се потенцијални психопати, вели едно истражување на Универзитетот Оксфорд. „Можеби изгледа и...