Тема: монт еверест

На само 19 години собори светски рекорд – по првиот, го искачил и вториот највисок врв на светот

19-годишниот Пакистанец, Шехроз Кашиф вчера го собори светскиот рекорд како најмлад алпинист кој го освоил К2. Тој со само...