Тема: Олимписки игри

Алжирскиот спортист кој одби да се бори со Израелец доби доживотна забрана за настап на ОИ

Поради тоа што одбил да се бори со израелскиот џудист Тохар Бутбул, Меѓународниот олимписки комитет ќе го суспендира алжирскиот џудист Фету Ноурине...

Нов скандал во Токио – на мајките им е забрането да го носат своето бебе на Олимписките игри!

Капитенот на шпанскиот олимписки тим во синхронизирано пливање, Она Карбонеj, се пожали на „драстичните мерки“ на организаторите, кои и го оневозможија правото...

Од национална икона до политички затвореник – она е чудо од дете и жртва на комунистичкиот режим

На 18 јули 1976 година популарната Надја Команечи станала првата гимнастичарка во историјата на Олимписките игри што добила максимална просечна оценка 10!