Тема: ракета

Успешно тестирана ракетата Циркон – летала со брзина седумпати поголема од звукот

Русија вчера успешно тестираше хиперсонична крстосувачка ракета со назив Циркон. Ракетата била ланисирана од фрегатата Адмирал Горшков, воен брод...