Тема: риба

Пронајден фосил на риба стар 95 милиони години

Во провинцијата Чијапас, на југоистокот на Мексико е пронајден фосил на риба за кој се претпоставува дека е стар над 95 милиони...

ФОТО: Во Орегон се појави необична риба – еве како изгледа

Голема, шарена и необична риба била пронајдена минатата недела насукана на крајбрежјето на Орегон. Експерите велат дека станува збор за ретка појава.