Тема: сад

„Борг“: Мистериозна ДНК пронајдена во САД која асимилира гени од други организми

Мистериозни синџири на ДНК кои што наводно асимилираат гени од многу други организми во нивната околина, се откриени во Калифорнија.

САД забрани увоз на кучиња од над 100 држави – која е причината?

Во САД веќе некое време има на сила привремена забрана за извоз на кучиња, поради опасност од ширење на беснило.

Платите на директорите во САД се дури 299 пати повисоки од оние на работниците

Во 2020 година се зголеми јазот меѓу платите на извршните директори во американските компании и просечната заработка на вработените.

Намален животниот век на Американците

Американските здравствени власти истакнаа дека животниот век во САД во 2020 година се намалил за 1,5 години. Ова е...

Кои земји сè уште се обидуваат да ги мотивираат граѓаните за вакцинација, а кои одбраа поинаков пристап?

Откако започна процесот на вакцинација, некои од земјите можат да се пофалат со поголем успех од другите. На самиот почеток, некои од...