Тема: Св. архангел Гаврил

Денеска е Собор на Св. архангел Гаврил

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 13 јули. Свети архангел Гаврил се празнува веднаш по празникот Благовеш¬тение...