Тема: црква

Денеска е Св. маченици Кирик и Јулита

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 15 јули. Света Јулита беше од царски род. Беше мажена и...

Денеска е Св. маченици Прокло и Илиариј

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 12 јули. Во времето на римскиот император Трајан, свети Прокло беше...