Тема: ученици

Денеска е Св. свештеномаченик Атиноген и неговите 10 ученици

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 16 јули. Свети Атиноген беше епископ на ерменскиот град Пидахтон и...