Тема: училишта

Царовска: Остануваме на настава со физичко присуство, состојбата со Ковид-19 во училиштата е стабилна

Министерката за образование Мила Царовска оценува дека состојбата со коронавирусот во училиштата е стабилна и токму поради ваквиот факт како што дополни,...

Учениците на online настава од декември поради енергетската криза и пандемијата на ковид-19?!

Учениците ќе бидат пуштени дома, а наставата ќе продолжи да се одвива online поради енергетската криза, но и новиот бран на коронавирус,...

Дали состојбата во училиштата е стабилна како што трврди Царовска?

Мила Царовска соопшти дека повеќе од 75 отсто од наставниците се вакцинирани против ковид-19 и тоа е двојно повеќе од националниот просек.