Поврзи се

Македонија

„Нема откажување, Македонија е љубовна приказна…“ Погледнете го видеото кое го објави Никола Груевски

Екс премиерот Никола Груевски денеска е „расположен“ на својот „Фејсбук“ профил. Дури и објави видео…

„Нема откажување. Само промена на парадигмата. И нова доктрина за доаѓање до целта!

Премногу крв е пролеано, премногу жртви се дадени во минатото, за така лесно македонскиот народ и граѓаните на Македонија се предадат и откажат од она кое на сила ни е одземено во овој период, да ги прифатат неправдите како реалност или направената штета како непоправлива. Тешко е, но нашата борба за македонскат кауза треба да продолжи. Немаме друг избор, ниту резервна држава ниту пак право да заборавиме дека до оваа слобода и држава со многу крв и жртви е дојдено. Нам ни е оставен полесниот дел. Да го задржиме тоа и да ја продолжиме борбата за затворање на 140 годишната борба за македонското прашање.

Без никому ништо да му наштетеме или одземеме.
Имаме новонастаната ситуација. Потребна е нова парадигма и доктрина. Целите остануваат.

И како што стои во трејлерот за една македонска серија која за жал марионетската власт не дозволи да биде рализирана: Македонија е љубовна приказна…
А во љубовта, среќата и болката одат заедно.
Да живее Македонија!!!“, напиша Груевски, и притоа го постираше следното видео:

Извор: ТВ21

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com