Свет
13,272,284
Вкупно активни случаи
Updated on 21/06/2021 15:57 15:57
Македонија
273
Вкупно активни случаи
Updated on 21/06/2021 15:57 15:57
Македонија
5,477
Вкупно починати
Updated on 21/06/2021 15:57 15:57
Македонија
149,877
Вкупно оздравени
Updated on 21/06/2021 15:57 15:57

Колумни

„ВПЕЧАТЛИВА“ ТРИВИЈАЛНА МАНТРА

И, како што е многу добро познато, а и обзнането низ годините, крајот на месец мај, вообичаено е период кога се најавувани...

Колумна на Солева од ЕФИС: Како Французите ги описменуваат своите деца?

Вашето дете може паралелно да учи да се изразува и да пишува – и сето тоа уште пред да појде во училиште....

Колумна на Шарлот Кадар од ЕФИС: Поезијата како образовна алатка

Во француското Интернационално Училиште во Скопје- ЕФИС , поезијата се изучува од градинката па сè до крај на деветтото одделение. Во градинката...

Колумна на Жименез: Зошто образование преку проекти во ЕФИС?

Ние, во Француското интернационално училиште во Скопје, применуваме « образование  преку правење на  проекти». За учениците тоа претставува начин...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com