Нема продолжување на пописот, ДЗС ќе „свири“ крај во 20 часот

Државниот завод за статистика на полноќ ќе означи кај на пописот на становите, домаќинствата и населението. Според последните информации, попишани се над 1 милион и 800 илјади граѓани.

Апостол Симовски утрово за Сител потврди дека нема да има продолжување на пописот, а со истото се согласува и премиерот Заев.

Пописот според ДЗС се одвива нерепечно, а најголем проблем за попишувачите се урбаните средини.