AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Си купувам црква и ќе си палам свеќи за здравје, вели директорката на „Ре-Медика“

Градежната компанија „Бетон“ ќе го исчисти долгот од 4,4 милиони евра кој кон компанијата го имаат Фондацијата Св. Цар Константин и Македонската православна црква и ќе го префрли кон приватната болница. Одлуката треба да ја усвојат акционерите на градежната компанија на вонредното акционерско собрание кое е закажано за 18 октомври. Од МПЦ молк- не одговараат што ќе се случува со храмот во центарот на Скопје за кој претходната влада на ВМРО-ДПМНЕ и МПЦ собираа донации.

– Си купувам црква и ќе си палам свеќи за здравје, вели директорката на приватната здравствена установа „Ре Медика“ Елица Јорданова, сопруга на Минчо Јорданов.

Читај повеќе на Телма.