ЦУК: 1.894 повици за итни случаи на 112, неколку пожари во населени места, а пожари на отворено нема

Според последниот 24-часовен извештај на Центарот за управување со кризи, од вкупниот број 1.894 повици на Единствениот број за итни случаи 112, „реални“ повици за итни случаи биле 37,33%, а 62,67% други, именувани како „неитни повици“, што биле за други потреби на граѓаните или едноставно не биле итни.

Според распределбата, согласно природата на настаните, преку ЦУК кон Полиција биле упатени 58,14% од повиците од 112 во ЦУК, кон Итната медицинска помош 32,95%, пожарникарите биле упатени 3,88%, а кон АМСМ 0,39%. Кон Центарот за управување со кризи имало 4,65% од „реалните“ повици за итни случаи што се за комбинирано решавање, што секако, заедно со другите 62,67%, неитни повици“ (вкупно заедно 1.119) биле предмет на примање, одговорање и обработка од дежурните оперативци во Секторот Е-112 во содејство со Секторот за операции и координација во ЦУК.

Пожари на отворено, не се регистрирани, но имало пожари во населени места, од коишто ги издвојуваме неколку.

Регионалниот ЦУК Битола, информира дека пожарникарите од Територијалната противпожарна единица ТППЕ Битола, во период од 16:00 до 16:50 часот, со 4 пожарникари и 1 ПП возило интервенирале на запалено патничко моторно возило на ул.„Борис Буџевски“ бр.1 и дека во период од 14:00 до 17:00 часот, 2 пожарникара со 1 пумпа интервенирале на испумпување на вода од подрумот на хотел „Театар“ во Битола.

Регионалниот ЦУК Охрид, информира дека пожарникарите од ТППЕ Охрид, во период од 09:15 до 09:45 часот, со 3 пожарникари и 1 ПП возило интервенирале на опожарено патничко моторно возило кај спортската сала Билјанини Извори.

РЦУК – Куманово, известува дека пожарникарите од ТППЕ Крива Паланка, во период од 22:39 до 23.45 часот, интервенирале на запален оџак од станбена зграда во близина на ООУ „Јоаким Крчовски“. Во гаснењето на пожарот интервенирале 3 пожарникари со 1 ПП возило.

Следете го 4NEWS.mk на друштвените мрежи Facebook | Twitter | Instagram, како и преку нашиот Viber чет.
  • Ознаки
  • 1

ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ ВЕСТИ

spot_img

Најважното