ФОТО: Магична локација на островот Локрум каде што секој сака да се фотографира

Во летните месеци, чамците од старото градско пристаниште во Дубровник неуморно ги носат посетителите на островот Локрум.

По десет минути возење, пристигнувате во волшебно излетничко место и базен за сите оние кои сакаат да се релаксираат во недопрена природа.

Островот Локрум и неговите 0,7 квадратни километри се споменик на природата и пејзажната архитектура. Поголемиот дел од островот е покриен со густа вегетација, но има и манастирски комплекс од 11 век, Кралската тврдина, која нуди прекрасен поглед на Дубровник, како и ботаничката градина.

На Локрум ќе уживате и во сонцето, мирисот на шумата и тиркизните плажи. Она што нема да ги пропуштите се најубавите спомени, а една од локациите каде што многумина сакаат да се фотографираат е уникатна карпа која се наоѓа покрај „Мртвото Море“, односно еден вид езеро со морска вода што се пробило до копното.

Ќе се уверите дека ова е најубавата камена глетка гледајќи ги фотографиите подолу, и ако патот ве одведе до Локрум знаете што треба да направите.