Инспирирајте се од познати дами! Сестрата Кардашијан – пример за фантастичен стил на шминка

Трендовите за шминкање се менуваат, и затоа од поранешниот мат изглед се префрливме на сјајни и посвежи завршетоци.

Како што се менуваше шминката на тенот, така и техниките на шминкање на очите се движеа кон „зачаден“ изглед на очите.

Ако преферирате потемни очи или конечно ве охрабруваат да пробате вакви техники, тогаш најдобро е да црпите инспирација од стиловите на шминкање на познатите дами, а една од нив може да биде Клои Кардашијан.

Еве 3 стилови на шминка што можат да ве инспирираат:

  1. Нагласени трепки и затемнета долна линија со зачаден горен очен капак

2. Ајлајнер и зачаден капак со посветла кафеава нијанса и темно долен капак.

3. Светло -кафеава сенка со изразен надворешен агол на окото.