Свет
18,189,274
Вкупно активни случаи
Updated on 20/04/2021 11:01 11:01
Македонија
19,041
Вкупно активни случаи
Updated on 20/04/2021 11:01 11:01
Македонија
4,478
Вкупно починати
Updated on 20/04/2021 11:01 11:01
Македонија
123,710
Вкупно оздравени
Updated on 20/04/2021 11:01 11:01

Помор на врапчиња низ цела Македонија

Во групата „Фармери“ на Фејсбук граѓани споделија фотографии од помор на врапчиња кој бил забележан низ повеќе градови во Македонија.

Членовите во групата споделуваат и најразлични фотографии од помор на врапчиња во нивните градови и населени места.

„Прошетајте малку меѓу Струга и Охрид покрај езерото има колку сакаш вакви мртви и тоа од вчера до денес се случува ова“.

„Пред некој ден забележав има и тоа полно“.

„Сабајле и во кумановско има, и во Свети Николе, и во Кичево, се само дел од коментарите“ под фотографиите со поморот од врапчиња во оваа јавна група  на Фејсбук „Фармери“.

Инаку во групата дел од граѓаните коментираат и дека ова се случува во повеќе земји низ светот, не само во Македонија, но причината никој не ја знае.

Извор: Сител телевизија

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com