AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Поза за спиење која обезбедува квалитетен сон

Од положбата на телото многу зависи како ќе се наспиете. Секој човек има омилена позиција за спиење, но која е навистина најдобра во смисла на квалитетен и длабок сон.

Најдобра положба е онаа во која кичмата е права, според мислењето на специјалистот за спиење Мајкл Бројс и доктор Ниш Бопал, психијатари специјализирани за спиење.

Како што кажува д-р Бопал, она што навистина е важно да најдете положба која најмногу ви одговара и овозможува кичмата да биде рамна.

Според мислењето на Бројс, кога лежите вашата половина треба да ги следи сите природни кривини на вратот, средниот дел и долниот дел на грбот.