Села: Да се ​​стави крај на 20-годишното ропство на Албанците, да се гласа чисто на 17 октомври

Претседателот на Алијанса за Албанците, Зиадин Села, рече дека како што се приближува денот на изборите, останува само уште една работа да ја донесе победата на коалицијата АА-ААА на изборите на 17 октомври, исто така во првиот круг.

„Мора да се обврземе во овие неколку дена, за да ја сочуваме победата безбедна и чиста. „Колку повеќе се ангажирате, толку повеќе ги запирате чекорите на оние кои не знаат ништо друго освен закани, уцени, кражби на кои биле сведоци, дури и на последните избори овде во Чаир“, рече Села, додавајќи дека сега работите се менуваат, бидејќи волјата на Албанците изразени со глас ќе се бранат.

Села рече дека треба да разговараме со сите без разлика за да излеземе од „20-годишната монозона што ја имаат Албанците“

„Да се ​​стави крај на 20 години ропство. „Тие доаѓаат во името на моќта, додека моќта сте вие, драги гласачи, граѓани и луѓе, кои ја давате и ја преземате власта на денот на изборите“, рече Села.

Села рече дека противниците се обидуваат да кажат невистини.

„Ние ја имаме само вистината со нас. „Да, Алијансата и Алтернативата, Зиадин и Африм и сето она што го гледате овде, секогаш ќе стапнуваат на себе за доброто на луѓето, додека вие ги газите луѓето за лична удобност“, рече Села.