Поврзи се

4NEWS.mk

Вандализамот е неконтролиран излив на емоции кој создава сериозен проблем

Published

on

Вандализамот често се опишива и дефинира како уривање, односно уништување на културно историски споменици, но и уништување на јавни добра. Неодамна Градски парк повторно беше мета на вандали, искршени корпи за отпадоци, но и мостови. 

-Текстот продолжува по рекламата-

Што вели психологијата за извршителите на овие дела и што ги поттикнува на истото? Немањето евиденција за старосната категорија на извршителите е сериозен проблем, според психолозите, и општеството мора итно да се погрижи за решавање на проблемот.

 

https://

Извор: Сител телевизија

Реклама
Реклама
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com