ВИСТИНСКИ РАБОТНИК: Маж го расчистил патот со моторна пила за да достави храна

Вчера на Фејсбук беше објавено видео на кое се гледа како возач мора да го расчисти патот за да им достави храна на луѓето во селата околу Глина. Еден човек дошол со моторна пила среде силен снег и пресекол дрво кое паднало на патот.

Градоначалникот на Глина: Оваа година мора да биде година на обнова

Ситуацијата во Глина и околината и по две години од земјотресот е тешка. Градоначалникот Иван Јанковиќ на крајот на минатата година гостуваше во телевизијата N1, каде рече дека атмосферата во Банија не е баш најдобра.

„На луѓето им е тешко да го гледаат овој пинг-понг меѓу институциите и одговорните луѓе. 2023 година мора да биде година на обнова, се надевам барем поради предизборната година“, рече тогаш тој.

„Не знам каде заглавува. Прво го чекавме законот, па кога го добивме, мислевме дека конечно ќе почне, но сепак ништо. Тоа можам да го кажам од мое ниво, но сигурно имаат подобар увид Мораме да играме по нивните правила. Тешко ми е да влезам меѓу луѓето, а најлошо ми е кога мавтаат со рака, тоа е полошо од шамар“, заклучи Јанковиќ.

Поврзани вести

spot_img

Најважното