Во вчерашниот напад извршен во централниот дел на Мали загинаа осум војници, соопшти армијата на социјалните мрежи.

-Текстот продолжува по рекламата-

При нападот четири војници се повредени.

Неколку часа претходно, во меѓуетничко насилство во истиот регион загинаа 21 цивил.

Loading...

Во Мали од 2013 година распоредена е мировна мисија на Обединети нации. Од истата година Франција предводи воена акција заедно со за армијата на Мали против екстремистичките групи во северниот дел на земјата.