AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Здравство си игра со корона статистиката – таа од вчера денеска повторно ја испратија како денешна

Министерството за здравство повторно направи збрка околу бројот на новозаразени со коронавирус, како и бројот на починати лица.

Маил-от испратен од Министрството за здравство до медиумите ги содржи истите бројки кои вчера беа испратени до медиумите.

Зошто е ова вака, како е настаната оваа грешка и што се случува со ковид статистиката засега нема информации.