AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

6 реченици кои треба да им кажете на родителите пред да биде предоцна!

Децата чии родители се постари, исто така, играат голема улога во создавањето таква средина. Дејствата и зборовите се исто така важни, но честопати не им кажуваме на родителите се што сакаме.

Затоа, ви ги пренесуваме речениците што нашите мајки и татковци заслужуваат да ги слушнат пред да биде предоцна!

  • Мислам на Вас секој ден

Дури и кога сте во хаос, вие секогаш сте некаде во мојот ум. Можеби понекогаш изгледа како да не се трудам доволно да одржувам контакт со Вас, но секогаш мислам.

  • Навистина го ценам сето она што го направиве за мене

Не го кажувам тоа често, но навистина сум благодарен/благодарна за се што направивте за мене. Ни најмалите детали не останаа незабележани и никогаш не заборавам да кажам благодарам за тоа, дури и кога не ви го кажувам лично. Го ценам од срце секој чин на вашата добрина затоа што знам дека ме сакате повеќе од се на светот.

  • Ве сакам

Среќен/на сум што сте тука со мене и што ги поддржувате моите одлуки и желби. И кога ќе ве нема, ќе имам сила да продолжам понатаму заради Вас. Ве сакам и никогаш не го заборавајте тоа.

  • Знам колку се жртвувавте за вашите деца

И знам дека тие жртви понекогаш беа многу тешки. Да имаш деца значи да ги ставиш пред тебе; тоа значи да ги ставите потребите на детето пред своите и секогаш да донесувате одлуки за тоа што е најдобро за детето.

Те молам, никогаш не се сомневајте дека не го ценам она што го дадовте за да имам подобар живот.

  • Јас сум подобра личност затоа што ве добив Вас за родители

Ви благодарам што сте личноста што сум: со силна волја и страсна. Вие двајца сте сила на која можам да сметам и ја обожавам вашата добрина, страст и сочувство. Ме научивте како да сакам, како да се борам и како да верувам во себе. Да имав други родители, немаше да бидам она што сум денес.

Знам дека сте свесни дека ве сакам и почитувам како мои родители. Но, сакам да знаете колку ве ценам како луѓе, како граѓани на светот. Вие сте луѓето што ги имитирам најмногу. Вие сте мои духовни водачи и херои.

  • Ми недостигате

Разделбата понекогаш ме боли и ме растажува. Фактот дека живееме далеку еден од друг нема врска со тоа колку ве сакам. Постојано ми недостасува мојот дом и понекогаш размислувам како би изгледал мојот живот кога би живеел/а поблиску до дома. Ми недостигате, но исто така разбирам дека сакате да ги следам моите соништа и да го создадам мојот живот.