Делови од Карпош, Илинден и Сопиште без струја

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје,  по добиеното известување од ЕВН,  ги известува граѓаните дека денеска заради  технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат следните корисници:

  • од 08:30 до 10:30 часот,  корисниците од  ул.Сливовска, ул.Извор, ул.Пресека.(општина Карпош )
  • од 12:00 до 14:00 часот, корисниците  од  ул.Езерце, ул.Гари, ул.Франц Розман.(општина Карпош )
  • од 09:30 до 13:00 часот, корисниците  од дел од с. Горно Соње улица 3, М.В. Мандроец.(општина Сопиште )
  • од 08:30 до 10:30 часот,   корисниците од Фирмите : Фуд Базар, КАЗ, феликс, ДХЛ, Оптима, Роло Пласт, Вичишки, ПетраКом, Белви, Чеза Комерц, Макпетрол, Фарма Прима, Белимбегово, Мотел Белви, Виор, Фанекс, Сатра. (општина Илинден )
  • од 13:00 до 15:30 часот,  корисниците од  фирма: Метал Амајлија, Пат за Бунарџик, Амајлија, Гранд, Гранд Кадино, Пат за Бунарџик. (општина Илинден )
  • од 11:00 до 13:00 часот,  корисниците од Фирмите : Птицеводство, СведМилк, ДМ Транс, Живинарска фарма, Камфуд, Волво. (општина Илинден )
  • од 09:00 до 14:00 часот,  корисниците од  ул.Ванчо Мицков од бр.10 до бр.70 .(општина Карпош )