ФОТО: Ѕидот пукна, но иконата на Богородица остана нечепната во манастирот Св. Ѓорѓи во битолското село Велушина

Големи оштетувања по серијата земјотреси врз манастирот Свети Ѓорѓи во село Велушина, недалеку од градот Битола.

Според фотографиите, оштетувања има и во внатрешниот и надворешниот дел на манастирот.

Пукнатини на ѕидови, тавани, фрески, фасади, оштетувања и на подовите, ваква е сликата по силните потреси.

Поврзани вести

Најважното