Маричиќ официјално ја повлече листата за помилување на затвореници

Министерот за правда Бојан Маричиќ и официјално ја повлече листата за помилување на затвореници.

Алсат дознава дека Маричиќ ќе бара дополнителни консултации и проверки на имињата предложени за помилување.

Дополнително, денеска беше откажана и седницата на Комисијата за помилување во рамки на претседателството. Кабинетот на претседателот ги извести членовите дека се откажува состанокот што беше свикан за денеска во 14 часот, со извинување за доцното известување.

Поврзани вести

Најважното