„Менуваме“ на средба со министерот за здравство – ќе се формира регистер за лица со оштетен вид

Коалицијата „Менуваме“ денеска се сретна со министерот за здравство, Беким Сали.

Договорено е да се создаде електронски регистар за лица со оштетен вид, што ќе помогне во преземање дополнителни мерки за оваа категорија лица.

Претседателот на коалицијата, Суарет Алишан, вели дека предложиле и ортопедските помагала за деца и лица со оштетен вид да преминат на товар на Фондот.

Поврзани вести

Најважното