„Не поддржувам сега промена на Устав“, дециден е претседателот Пендаровски

Претседателот на државата Стево Пендаровски во интервју за Канал 5 телевизија вели дека сега не е време за промена на Уставот.

„Промена на Устав денес…Мислам дека станува збор, мене ми се чини, дека ако само тоа е потребно за да почнеме преговори и да отпадне целата оваа реторика која што досега беше…Што се вели, ај ќе направиме и таков еден….Но јас мислам дека се прави тактични маневр“, изјави Пендаровски.

Овој одговор следуваше по прашањето дали би се отворил Уставот за внесување на Бугарите.

Поврзани вести

Најважното