Одделите за интензивна нега во Солун се полни со пациенти со Ковид-19

Единиците за интензивна нега во северниот грчки град Солун се полни со пациенти со пациент со „Ковид“ , објави денеска грчкиот весник „Катимерини“.

Капацитетот на креветите во одделите за интензивна нега во градот е сто проценти зафатен, се наведува во публикацијата, цитирана од ДПА.

Во моментов се достапни само четири легла во поширокиот регион на Централна Македонија. Во петокот вечерта во Солун е во сила „мини заклучување“ поради наглото зголемување на бројот на нови инфекции, информира БТА.

Во петокот, здравствените власти објавија 2.636 нови случаи на Ковид-19 во земјата со 11 милиони жители, 400 од нив од Солун.