Свет
17,251,430
Вкупно активни случаи
Updated on 04/08/2021 16:15 16:15
Македонија
627
Вкупно активни случаи
Updated on 04/08/2021 16:15 16:15
Македонија
5,494
Вкупно починати
Updated on 04/08/2021 16:15 16:15
Македонија
150,422
Вкупно оздравени
Updated on 04/08/2021 16:15 16:15

Пендаровски: Нема потреба од продолжување на вонредната состојба

Претседателот Стево Пендаровски денеска напомена дека ќе нема продолжување на вонредната состојба која истекува утре, и дека тоа го правел по барање на Владата, но сега нема такво барање.

„Нема потреба да прогласам нова вонредна состојба. Добив информација дека се обезбедени доволни количини на медицинска и заштитна опрема за слендиот период. Во прилог на тоа говори дека Владата не достави формално барање за воведување на нова вонредна состојба“, рече Пендаровски.

.

Извор: ТВ21