Табела на медали – Кина води со 32 златни одличја, САД 24

Кинеските спортисти досега освоија 32 златни одличја и водат во генералниот пласман на Олимписките игри на кои денеска беа поделени нови 26 комплети медали.

Табела на медали

                                                                       З     С     Б    Вк 

    Кина                                                    32   21    16    69

    САД                                                     24   28    21    73

    Јапонија                                              19    6     11    36

    Австралија                                          14   4      15    33

    Русија                                                  13   21    18     52

    Велика Британија                               13  17     13    43

    Германија                                            8    8       14     30

    Франција                                             6    10    8     24

    Холандија                                           6    7     7       20 

      Јужна Кореја                                    6   4      9        19.