Поврзи се

Македонија

Цветанов: Се плашам дека УБК и СЈО ќе ме убијат

„Од 2010 година до 2013 година и за време на притворот, па и после тоа помалку се плашев за својот живот и слобода, отколку сега со Горан Николовски на чело на УБК и составот дуо-трио Лиле Стефанова и Елизабета Јосифовска од СЈО. Јас искрено се плашам од мојата безбедност денеска повеќе од овие луѓе монструми по мене, отколку тогаш“, рече Ване Цветанов – поранешен директор за финансиско разознавање за време на дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21.

Џабир Дерала го праша Цветанов:

Се плашиш дека ќе те убиијат?

Цветанов: Да!

Дерала прецизираше: Од луѓето кои ги спомена?

Цветанов децидно одговори: Да! УБК заедно во конструкција со овие.

Водителот Љубиша Цветкоси го праша Цветанов дали некаде пријавил, на што Цветанов одговори:

„Нема потреба да пријавам, зошто да пријавам? Кај кого да пријавам? Кај директорот на УБК? Кој што е генератор на злото?“, додаде Цветанов.

На ова се надоврза со дискусија и професорката Мирјана Најчевска која рече дека иако УБК кажуваат дека имаат веб страница за пријавување и други начини. Но, на кого да пријавиш? На инспекторат за кој што се знае и со години се зборува дека бил корумпиран.

Ј. ПАУНОСКИ

Извор: ТВ21

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com