ВИДЕО: Жителите од Меџитлија, битолско најпогодени – „100 години ми е стара куќата, внатре е катастрофа“

Селото Меџитлија во Битола е на само 15 километри од епицентарот на земјотресите. Дел од земјотресите пак им се на само еден километар. Веќе два дена спијат во своите автомобили, а куќите им се најпогодени. Испукани се ѕидовите и фасадите.

Дел од жителите пред екипата на бТВ раскажуваат за првиот и најсилен земјотрес. Погледнете:

ВИДЕО: БТВ, Бугарија

Поврзани вести

Најважното