Свет
18,226,172
Вкупно активни случаи
Updated on 20/04/2021 09:01 09:01
Македонија
19,041
Вкупно активни случаи
Updated on 20/04/2021 09:01 09:01
Македонија
4,478
Вкупно починати
Updated on 20/04/2021 09:01 09:01
Македонија
123,710
Вкупно оздравени
Updated on 20/04/2021 09:01 09:01

Зошто мачките толку многу сакаат кутии?

Според истражувањата, мачките обожаваат кутии бидејќи тие им го намалуваат стресот. Во 2014 година, истражувачите од Универзитетот во Утрехт решиле да ја тестираат оваа теорија и направиле едно истражување.

Лежењето во кутии навистина им го намалувало нивото на стрес кај мачките. Во истражувањето биле вклучени 19 мачки, од кои 10 имале кутија.

По неколку дена, истражувачите виделе дека мачките што имаат кутии имаат пониско ниво на стрес за разлика од мачките што немале свои кутии.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com