AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

95% од Македонците го имаат ова дома – привлекува неред, хаос и расправии

Според традицијата на фенг шуи, најважно е да се чувствувате добро во вашиот дом и да имате позитивна енергија во него, но има некои грешки кои го попречуваат протокот на енергија и привлекуваат негативни вибрации. Еден од нив навистина треба да се избегнува, пишува Lovesensa.rs.

Во фенг шуи, се верува дека чувањето стар календар во куќата или чувањето ознака на календарот на погрешен ден или месец, може негативно да влијае на енергијата во целата куќа. Не чувајте стари календари во вашиот дом, без разлика дали се скриени.

Кога има стар календар во домот, тоа укажува на неред и хаос. Минатото е во стагнација чија енергија; старите календари ќе ве држат во минатото и ќе ве спречат да продолжите напред. Исто така, не треба да чувате стари календари само затоа што ви се допаѓаат. Ако е поради сликите, можете да ги исечете сликите и да направите колаж и да ги фрлите старите календари.

Календарите не потсетуваат на важни датуми, па затоа се исклучително важни според фенг шуи. Експертите откриваат во кој дел од домот треба да се стави календар со цел да се привлече добра енергија. Календарот не треба да се чува на влезната врата, во бањата, спалната соба, трпезаријата и надвор од источниот сектор. Поволен простор за календар според фенг шуи е северниот сектор на домот, студијата или канцеларијата.