Ако вака ја исчистите куќата, 10 дена нема да видите прашина – метода која се користи во музеите

Веројатно сте слушнале за глицерин и неговата употреба во медицината, козметологијата, прехранбената индустрија и земјоделството. Но, дали знаевте дека глицеринот е ефикасен и во секојдневниот живот?

На пример, со помош на глицерин, чистењето на куќата ќе стане песна!

5 начини како да ја исчистите куќата со глицерин:

  1. Брилијантно чисти подови

За брзо и ефикасно чистење на валканите подови, само додадете неколку капки глицерин во кофа со вода.

  1. Отстранете ја прашината на долг рок

За да го направите ова, додадете малку глицерин во сад со вода. Навлажнете ја крпата со таа вода и избришете ги површините. Нема да ја видите прашината најмалку 10 дена. Овој метод на чистење се користи во музеите.

  1. Ги отстранува дамките од облеката

Ставете неколку капки глицерин на дамката и исплакнете с everything со вода во која сте додале малку сол. За да ја отстраните дамката од чај, кафе или чоколадо, само направете мешавина од глицерин и сол, нанесете ја на дамката и измијте ја дамката по половина час.

  1. Правилно одржувајте мебел од кожа

Ако сте изгребале мебел од кожа, само избришете го со памучна крпа натопена во глицерин. Повторете ја постапката два до три пати.

  1. Прозори

Измешајте глицерин и етил алкохол во сооднос 1:10 и избришете ги прозорците со оваа мешавина. Долго време, ниту прашина, ниту нечистотија нема да ја нарушат чистотата на вашите прозорци.