AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

АНКЕТА: Алијанса за Албанците пред ДУИ во Тетово – ВМРО-ДПМНЕ има предност во Гази Баба, Прилеп…

Институтот „АКСИОС“ во периодот од 24.09 до 28.09.2021 година спроведе анализа на јавното мислење на стратифициран примерок во секоја општина/Град Скопје во Република Северна Македонија засебно во однос на демографската средина и бројот на жители во општината/градот Скопје. Анкетата е спроведена на нарачка на „Институтот за Социолошки истражувања, иницијатива ЛОГОС“.

Во наредниот период ќе ги објавуваме и останатите истражувања за локалните избори во 2021 година.

Статистичкта грешка на анкетата е околу 2%.

На стратифициран примерок на територијата на општина Гази Баба на 623 испитаници
За кој кандидат за градоначалник ќе гласате на наредните локални избори во општина Гази Баба?
Борис Георгиевски- СДСМ20.3 проценти
Бобан Стефковски – ВМРО-ДПМНЕ26.8 проценти
Друг4.1 проценти
Ниту еден22.8 проценти
Не знам- немам одговор26 проценти
На стратифициран примерок на територијата на општина Тетово на 589 испитаници
За кој кандидат за градоначалник ќе гласате на наредните локални избори во општина Тетово?
Теута Арифи- ДУИ18 проценти
Вулнет Мурсели- ААА18.7 проценти
Друг15.8 проценти
Ниту еден22.2 проценти
Не знам- немам одговор25.3 проценти
На стратифициран примерок на територијата на општина Прилеп на 456 испитаници
За кој кандидат за градоначалник ќе гласате на наредните локални избори во општина Прилеп?
Горан Сугарески- СДСМ20.7 проценти
Борче Јовчевски- ВМРО-ДПМНЕ25.4 проценти
Друг5.4 проценти
Ниту еден21.9 проценти
Не знам- немам одговор26.6 проценти
На стратифициран примерок на територијата на општина Крива Паланка на 405 испитаници
За кој кандидат за градоначалник ќе гласате на наредните локални избори во општина Крива Паланка?
Сашко Митовски- СДСМ23.4 проценти
Александар Рангелов- ВМРО-ДПМНЕ23.2 проценти
Друг5.2 проценти
Ниту еден22.8 проценти
Не знам- немам одговор25.4 проценти