Анкета за Арачиново: Наим Синани повторно фаворит за победа

Албанската опозиција АА-ААА е апсолутен фаворит за победа на општина Арачиново. Дури и во најновата анкета на Институтот за балкански истражувања и политики, Наим Синани како кандидат на опозицијата е победник на изборите со 32,7 проценти.

Еве како се рангирани кандидатите според анкетата:
Наим Синани 32,7
Миликије Алими 26,4
Ридван Ибраими 22,7
Други 8,2
За никој 10,0