AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Дон Џонсон престанал да ја финансира својата ќерка Дакота кога била тинејџерка, а таа вака реагирала

Актерката Дакота Џонсон сама се здоби со светска слава, но за првпат се прослави кога беше дете – како ќерка на Дон Џонсон и Мелани Грифит.

Иако ќерка на славни и многу богати родители, Дакота не секогаш имала финансиска поддршка. Актерот Дон Џонсон имал правило да ги финансира сите деца се додека исполнуваат еден услов, а Дакота тоа го искусила како тинејџерка, кога останала без џепарлак.

„Во нашето семејство, правилото е дека сте на платен список се додека сте на училиште. Ако одите на колеџ, ќе бидете платени”, истакна неодамна Дон во шоуто Late Night.

„Кон крајот на средното училиште, ја прашав Дакота дали сака да размислиме и да посетиме некои факултети. Таа ми рече дека не сака бидејќи не мисли дека ќе оди на колеџ”, се сеќава актерот, кој тогаш ја потсетил ќерката на семејното владеење.

„Добро, дали знаеш што значи тоа? Ти веќе не си на списокот за наплата“, рече Дон, а Дакота кратко му одговорила: „Не грижи се за тоа“.

Три недели по тој разговор, Дакота доби улога во филмот „Социјална мрежа“.

Дон вели дека Дакота никогаш не ни побарала професионален совет, и тој е многу горд на неа.