Свет
17,251,430
Вкупно активни случаи
Updated on 04/08/2021 16:15 16:15
Македонија
627
Вкупно активни случаи
Updated on 04/08/2021 16:15 16:15
Македонија
5,494
Вкупно починати
Updated on 04/08/2021 16:15 16:15
Македонија
150,422
Вкупно оздравени
Updated on 04/08/2021 16:15 16:15

Дуа Липа со скандалозна слика од Голема Албанија ја бранува јавноста (ФОТО)

Дуа Липа, која потекнува од Косово и Метохија, во изминатите неколку денови ја бранува светската јавност со своите политички и националистички објави на нејзиниот инстаграм профил.

На социјалните мрежи Дуа Липа објави фотографија од знаме на кое е прикажана мапа на таканаречната Голема Албанија во која е опфатена и територија на Македонија, а во описот напиша: „Автохтон – придавка (жител на некое место), староседелци, а не потомци на мигранти или колонисти“.

https://www.instagram.com/p/CC1bN9Wsx1a/?utm_source=ig_embed

Пејачката е родена во Лондон, секако нема намера да се врати да живее во Приштина каде што е „автохтона“, па од Велика Британија одлучи да промовира контроверзни и националистички мапи со кои шири омраза меѓу народите на Балканот, наместо да го искористи своето влијание за да му помогне на регионот конечно да тргне напред.

Со тоа продолжи и сега, па на својот профил на Инстаграм, поточно на „стори“ објави фотографија на која пушува: „Зошто Косово не е и нема да биде Србија“.

Ова го забележала и познатата српска пејачка Јелена Карелуша, која и одговорила на Дуа Липа.

https://www.instagram.com/p/CCydcSyB9yK/?utm_source=ig_embed