ФОТО: Ова момче е прогласено за најубав спортист на ЛОИ

Поради атлетските способности, одредени спортисти се популарни и поради изгледот и атлетската градба.

Станува збор за 24-годишниот познат американски пливач Кејлеб Дресел кој го нарекуваат „најдобриот спортист по Мајкл Фелпс“.

Тој е повеќекратен олимписки победник и светски рекордер кој веќе се закити со злато во Токио.

Еве како изгледа: