Кравјото сирење со тартуфи повлечено од пазарот поради бактерии

ДРЖАВНИОТ инспекторат на Републиката ги извести потрошувачите за отповикување на производот Кравјо сирење со тартуфи (240 грама, LOT 621LWH, најдобро искористено до 01.04.2023 година) поради можност за контаминација со бактеријата Listeria monocytogenes.

Производот не е во согласност со Регулативата на Комисијата (ЕЗ) бр. 2073/2005 од 15 ноември 2005 година за микробиолошки критериуми за храна.

Производител на сирењето е Пашка ширана (Задарска 5, 23250 Паг), а на пазарот е ZIGANTE Tartufi (Порторошка 15, 52460 Plovanija).

Известувањето се однесува исклучиво на наведениот производ, извести хрватскиот државен инспекторат.

Следете го 4NEWS.mk на друштвените мрежи Facebook | Twitter | Instagram, како и преку нашиот Viber чет.

ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ ВЕСТИ

spot_img

Најважното