Свет
17,279,197
Вкупно активни случаи
Updated on 04/08/2021 18:15 18:15
Македонија
770
Вкупно активни случаи
Updated on 04/08/2021 18:15 18:15
Македонија
5,497
Вкупно починати
Updated on 04/08/2021 18:15 18:15
Македонија
150,440
Вкупно оздравени
Updated on 04/08/2021 18:15 18:15

Османи: Еден ден вирусот ќе отиде, но зoшто да го запаметиме по последиците по вас и вашите семејства…

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на својот Фејсбук профил објави видео преку кое, во докторска униформа упати порака до граѓаните да се заштитат од коронавирусот.

„И денес не ви се обраќам само како лекар, туку како човек на човек. Заштитете се. Себе си и вашите семејства и здравствениот систем. Вирусот е тука, сѐ поприсутен и сѐ поопасен. Еден ден ќе отиде, меѓутоа зошто да го запамтиме по последиците по вас и вашите семејства. Затоа избегнувајте ги местата со повеќе луѓе, проветрувајте ги просториите во коишто живеете и работите. Одржувајте лична хигиена и пред се носете ги маските“, истакна Османи.

.

Извор: ТВ21