AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Пензиите за август ќе легнат на сметка од вторник

Од вторник пензионерите ќе може да ги подигнат пензиите за месец август, инфомираа од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување. Од таму додаваат дека за лицата кои не користат картички, пензиите ќе бидат исплатени етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од КОВИД-19. Исплатата на шалтерите во банките ќе се врши во четири групи.

-За пензии со висина до 11 000 денари, исплатата ќе се врши на 31.8.2021г. (вторник)-За пензии со висина 11 001-14 000 ден, исплатата ќе биде на 1.09.2021г. (среда)

-За пензии со висина 14 001-18 000 ден, исплатата ќе биде на 2.09.2021г. (четврток)

-За пензии со висина над 18 001 ден, исплатата ќе биде на 3.09.2021г. (петок)